Honing Walnoot Affogato

Affogato is Italiaans voor verdronken. Het is dan ook een Italiaans dessert waarin je vanille ijs ‘verdrinkt’ met een stevige shot espresso. Jij hebt dit natuurlijk geperfectioneerd met een feestelijke topping van honing en walnoten.
Tip: schenk de koffie pas in aan tafel. 

Ingrediënten

  • Ongebrande walnoten
  • Dubbele espresso
  • 1 of 2 bolletjes vanille-ijs
  • Theelepel honing
  • (Basterd)suiker


Bereiding

  1. Rooster de walnoten kort en gelijkmatig
  2. Bestrooi de noten met suiker en karameliseer deze 1 minuut in de pan
  3. Laat de walnoten 15 min afkoelen en hak ze walnoten grof
  4. Vul een glas met 1 of 2 bolletjes vanille-ijs
  5. Besprenkel met de honing en garneer met de walnoten
  6. Schenk de koffie erbij en serveer direct