Blog

Blijf op de hoogte van de leukste koffieweetjes!

Wat is Freshbrew koffie?

Freshbrew koffie is gemalen koffie, maar hoe is dit nu anders dan de filterkoffie die we van vroeger kennen? Deze zetmethode kom je voornamelijk tegen op kantoor, omdat je freshbrew koffie niet in iedere machine kan gebruiken.

De kwaliteit van koffie in Nederland

De kwaliteit van koffie in de horeca wordt de laatste jaren steeds beter. Steeds meer mensen herkennen een “goede kop koffie”. Er verschijnen meer coffeebars waar vooral specialty coffees worden geschonken. Bonen worden uit een bepaald land of streek gehaald en zelf gebrand. Daarmee spelen de coffeebars in op de wensen van de gasten.

Wat ben jij voor koffiedrinker?

Geniet jij van een zwarte koffie of toch juist koffie met een beetje suiker en/of melk? Iedereen heeft zo zijn perfecte koffie, maar wat zegt dat eigenlijk over jouw persoonlijkheid?

Recycle koffiebekers en maak het verschil!

Jaarlijks worden er in Nederland miljarden koffiebekers gebruikt die grotendeels bij het afval belanden. Bij Selecta hebben wij verschillende soorten kartonnen koffiebekers en recycle mogelijkheden. Vandaag nemen wij je mee in het productie- en recyclingproces van onze koffiebekers.

Koffie vs Thee - Het verbruik op kantoor

Nederland staat al jaren in de top 5 met de hoogste koffieconsumptie per persoon. Ook drinken we ruim 3 koppen thee per dag. Maar hoeveel koffie of thee drinken we op het werk? Welke warme drank heeft hier onze voorkeur?

Sense of Coffee - Dutch Barista Championship

Afgelopen maanden heb ik meegedaan met verschillende wedstrijden om me zo voor te bereiden op de voorrondes van de Dutch Barista Championship 2019.

Wat is instant koffie?

Er gaat niets boven een kop vers gezette koffie. Dat weet jij, dat weten wij. Maar soms is instant koffie net even makkelijker. In organisaties met veel werknemers en korte pauzes bijvoorbeeld. In deze blog nemen we je mee in de wereld van instant koffie.

Dag van de Duurzaamheid

De dag van de duurzaamheid is in het leven geroepen om te laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is. Ook bij Selecta merken we dat het aantal organisaties dat duurzaamheid, of maatschappelijk verantwoord ondernemen, belangrijk vindt steeds groter wordt.

5 redenen waarom koffie gezond is

Mensen die regelmatig cafeïne drinken, hebben een lager risico op ontstekingsziekten. Koffie is dus goed voor je. Vandaag geven we je nog 5 redenen waarom koffie gezond is.

Het verschil tussen Robusta en Arabica.

Koffie? Lekker. Over de oorsprong denk je verder niet na. Terwijl de ene kop toch echt lekkerder is dan de andere. En dat komt door de koffiebonen die je kiest. Arabica en Robusta zijn de twee bekendste soorten. Selecta zet de verschillen op een rij.

Sense of Coffee - Tips van een Misset Horeca jurylid

De beoordelingsrondes van de Misset Horeca Koffie top 100 zijn in volle gang. Waar wordt door de jury op gelet bij de beoordeling en hoe scoor je punten om in de top 100 te komen.

Sense of Coffee - Cold brew koffie

Cold brew koffie wordt gezet met koud water in plaats van warm water. Daarnaast duurt het bereiden van een cold brew minimaal 8 uur (maximaal 18 uur). Het mooie van een cold brew koffie is dat je meer karakter uit de koffieboon haalt. Een cold brew koffie is heerlijk verfrissend en een goed alternatief voor frisdrank. Ook is een cold brew heel goed te combineren met alcohol!

De kracht van goede koffie op je werk

Hoe begin jij je werkdag? Grote kans dat je start met het doornemen van de laatste zakelijke en persoonlijke nieuwtjes in de koffiecorner. Na een goede kop koffie ben je weer up-to-date, wakker en de sfeer is gezet. Je bent klaar om aan de slag te gaan.

Een betere wereld met Fairtrade

Loop een willekeurige supermarkt in Nederland binnen en je wordt overspoeld door een overweldigend productaanbod. Waar kies jij dan voor? Smaak, prijs, kwaliteit? Of ga je voor een betere wereld en neem je een product met het Fairtrade keurmerk mee naar huis?

Ga je mee met de revolutie in soep?

Maak kennis met de revolutie in soep; de Soup-Server. Dit is ‘s werelds eerste soep-dispenser die op ieder gewenst moment van de dag een overheerlijke en puur natuurlijke soep kan serveren. Geen poeder aangelegd met water, maar échte soep. Zoals het hoort.

Wat is het effect van koffie op sportprestaties

Vandaag begint de 23ste editie van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Om optimaal te kunnen presteren heb je natuurlijk energie nodig. Wij hebben daarom voor je uitgezocht wat het effect van koffie is op sportprestaties.

3 tips voor een boost op Blue Monday

Blue Monday is vooral bekend bij West-Europeanen en Noord-Amerikanen. Hindoes in India beleven deze tijd op een hele andere manier; de zon komt iedere dag weer vroeger op. Wij helpen je graag om deze dag ook van de zonnige kant te bekijken! Daarom geven we je 3 tips voor een boost op Blue Monday.

2017 het jaar van

2017 het jaar van koffiebeleving

Inmiddels kent iedereen het verschil tussen een verse bonenkoffie en een filter koffie, tussen een latte en een cappuccino. De kwaliteit van koffie op het werk is belangrijker dan ooit.

Goede koffie

Goede Koffie Leidt tot Betere Werkprestaties

Bijna de helft (49%) van de Nederlandse werknemers zegt met een goede kop koffie productiever te zijn in zijn werk.Met gemiddeld vier koppen koffie per dag drinkt werkend Nederland dagelijks 23,2 miljoen koppen koffie. Men beoordeelt deze koffie gemiddeld met het rapportcijfer 7.