Hoe drink jij je koffie op het werk?

Jouw keuze in koffie kan veel zeggen over je persoonlijkheid. Klinisch psycholoog Dr. Ramani Durvasula heeft onderzoek gedaan onder 1000 koffiedrinkers. Het onderzoek vergeleek meerdere persoonlijkheids kenmerken en psychologische eigenschappen zoals onder andere introvert en extrovert; geduld, perfectionisme en gevoeligheid met de koffie die het onderzoeks panel drinkt. 

Wat zegt jouw favoriete koffie over jou?

Zwarte koffie

Bij zwarte koffie denken we aan een lungo, americano en espresso. Zwarte koffie koffie wordt gedronken zonder suiker en/of melk. Liefhebbers drinken hun koffie zonder toevoegingen om van de koffiesmaak te kunnen genieten.

De zwarte koffie-drinker wordt getypeerd als no-nonsense en recht door zee. Je houdt dingen graag simpel en efficiënt. Ook doe je dingen graag op jouw manier en houdt je niet van veranderingen.

Cappuccino

Cappuccino bestaat uit een espresso met warme melk en melkschuim. Vaak wordt dit bestempeld als het vrouwendrankje, net als de Latte Macchiato. Cappuccino's worden in de horeca vaak geserveerd als kunstwerkjes met een mooie Latte Art in het schuim getekend.

Van de mensen die hun koffie graag met melk drinken, dit kan zijn als koffie verkeerd, cappuccino of latte macchiato, wordt gezegd dat ze voor comfort gaan. Je zorgt graag voor andere mensen, waarbij je jezelf nog wel eens kunt vergeten. Je bent over-enthousiast en creatief en brengt je tijd graag door met anderen.

 

Gemengde koffies

Starbucks is de bedenker van de Frappuccino. Een combinatie van koffie, gemengd met ijs en vaak afgemaakt met slagroom en saus.

Kies je graag voor een gemengde koffie, zoals een frappuccino? Grote kans dat je dan niet zo gek bent op koffie, maar met een siroopje en een ijsklontje kan je er wel van genieten. Je bent jong, spontaan en probeert graag nieuwe dingen uit. Je wordt gezien als trendsetter, maar kijkt niet vaak naar de lange termijn.

 

Cafeïnevrije koffie

Drink jij het liefst cafeïnevrije koffie of kies je voor sojamelk in plaats van koemelk? Dan houdt je er van om in controle te zijn, je wilt graag overzicht houden en alles tot in detail begrijpen. Je vindt je gezondheid belangrijk en bent hier bewust mee bezig. Deze controle kan doorschieten naar obsessief gedrag.

Koffiebonen bevatten van zichzelf cafeïne. Voor cafeïnevrije koffie moet dus eerst de cafeïne uit de bonen onttrokken worden. Dit gebeurd op 2 manieren; met een extractiemiddel of met koolzuur.

Instant koffie

Van de mensen die instant koffie drinken wordt gezegd dat ze relaxed in het leven staan. Ze zijn slecht in plannen maken, stellen vaak dingen uit omdat er iets anders tussen komt. Ze nemen het leven zoals het komt en nemen het niet te nauw met de details.

Voor het maken van instant koffie is een heel proces nodig. Koffie wordt gezet en waarna het water er aan wordt onttrokken. Het extract wordt ingevrozen op -40oC. Het ijs wordt vermalen tot korrels, door toevoer van warme lucht smelt het ijs en blijven alleen de korrels koffie achter.

Hoewel dit allemaal heel leuk klinkt, zijn we natuurlijk niet helemaal te definiëren aan de hand van onze favoriete koffie. Misschien ben jij wel een no-nonsense cappuccino-drinker die graag de controle houdt. Het belangrijkste is dat jij drinkt wat je lekker vindt! De wereld zou maar saai zijn als we in hokjes te stoppen zijn aan de hand van onze favoriete koffiekeuze. Herken jij je in dit onderzoek?