Winterrecept - Eggnog

De kerstdagen staan voor de deur. Mooie tijd om een lekker winters recept te delen waarmee je tijdens het kerstdiner goed voor de dag kan komen.

Eggnog
Tijdens de feestdagen is Eggnog, ook wel eierpunch genoemd, een populaire cocktail. Dit wordt vaak geserveerd aan het einde van het kerstdiner. Het recept van Eggnog is simpel, het vereist alleen een beetje geduld.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen):

  • 4 Eierdooiers 
  • ½ Liter volle melk
  • 50 ml Bacardi Rum Spicy Flavour (of 50 ml Absolut Vanilla Wodka)
  • 3 Kaneelstokjes
  • 2 Vanillestokjes
  • Nootmuskaat 
  • 50 gram suiker (voeg eventueel meer toe naar smaak)
  • 1 pakje volle room (slagroom)

Bereidingstijd: 2 uur (70 min wachttijd)

Bereidingswijze:

  1. Doe de melk in een kleine pan en zet deze op een laag vuur.
  2. Warm de melk langzaam op en meng de suiker er in. Blijf goed roeren tot de suiker is opgelost. Voeg nu de vanille- en kaneelstokjes toe.
  3.  Klop de eierdooiers op in een aparte kom tot de dooiers lichter van kleur worden en voeg de room toe. Meng dit goed door elkaar. Dit hoeft niet te worden opgewarmd.
  4. Haal de kaneel- en vanillestokjes uit de pan en schenk de inhoud van de pan in een blender. Schenk het eierdooier-room mengsel bij de melk in de blender. Voeg als laatste de rum toe.
  5.  Laat de blender nu ongeveer 10 seconden draaien. Vul de glazen en laat deze 5-10 minuten afkoelen.
  6. Zet de volle glazen in de koelkast voor 60 minuten om volledig af te koelen.
  7. Rasp een beetje nootmuskaat erover als garnering.

Eggnog is ook heerlijk om warm te drinken. Serveer dan direct nadat je de glazen hebt gevuld.
 

Geniet van dit recept en van de feestdagen!