Pelican Rouge banner

Join the taste

Sinds 1863 branden wij onze eigen Pelican Rouge koffie. Toen in Antwerpen, nu in Dordrecht. Al generaties lang werken we aan het selecteren van de juiste koffiebonen, het beste brandproces en de lekkerste koffieblends. Naast vakmanschap en passie, staat bij Pelican Rouge ook eerlijk geproduceerde koffie hoog in het vaandel. Denk daarbij aan gecertificeerde koffies, waarbij niet alleen de boon maar ook de mens in de gehele keten centraal staat.

Kwaliteit en duurzaamheid centraal: van boon tot kop.

De geschiedenis van Pelican Rouge begint in Antwerpen, halverwege de 19e eeuw, als Joseph van Leckwyck samen met zijn zoons een koffiebranderij start. Zij waren één van de eersten die naast het verhandelen van groene koffiebonen, ook gebrande koffie opnamen in het assortiment. Onder de merknaam ‘Roode Pelikaan’ werd koffie met een consistent brandprofiel en hoge kwaliteit toegankelijk voor iedere koffie liefhebber. In de jaren daarna groeit het merk Roode Pelikaan tot marktleider in België en vergaart een substantieel marktaandeel in Europa. In het belang van internationale herkenbaarheid wordt de merknaam verandert naar Pelican Rouge.

Onze koffiespecialisten in de koffiebranderij in Dordrecht branden de groene bonen volgens een ambachtelijk brandproces. Zo halen we het beste uit onze koffiebonen. Een team van specialisten reizen van Midden Amerika tot het Verre Oosten om de meest verse en kwalitatieve boon in te kopen. We maken daarbij verantwoorde keuzes als het gaat om onze producten en processen, waarbij we een bijdrage leveren aan een betere wereld. Onze koffiemelanges dragen het Fairtrade en BIO, UTZ of Rainforest Alliance keurmerk. Daarnaast participeren we in duurzame initiatieven om bijvoorbeeld de CO2 uitstoot te compenseren.

Kom langs voor een kopje koffie

Wil je weten of Pelican Rouge koffie past bij jouw organisatie? Graag nodigen we je uit voor een kop koffie in onze Concept Store in Dordrecht.

Wil je meer weten over Pelican Rouge?

Advies op maat

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Postcode

Aantal gebruikers