Cold Brew koffie

Zelf Cold Brew maken
Vanuit de horeca hoor ik steeds meer behoefte naar recepten of ideeën voor een Cold Brew koffie om hun gasten iets extra’s te kunnen bieden. Daarom wil ik met jullie delen hoe je zelf een Cold Brew kunt maken.

Stap1: Weeg ongeveer 60-70 gram aan koffiebonen af per liter, maal deze grof ofwel met een filtermaling. Hoe fijner de maling, hoe sneller de extractietijd. Let op; wil je de Cold Brew met ijs serveren zorg dan dat de dosering krachtig genoeg is.
Stap 2: Doe de gemalen koffie in de pot, voeg de juiste hoeveelheid water toe en dek de pot af. Zet de pot weg op een donkere koele locatie en laat deze staan voor 6 tot 24 uur.
Stap 3: Giet de pot af over een papieren filter om zo het water van de koffie te scheiden.

Coffee Mixology: Cold Brew koffiecocktails!
Cold Brew leent zich ook uitstekend voor de lekkerste koffiecocktails. Mijn tip is: hou het simpel en overzichtelijk. Een geslaagd recept wil je natuurlijk iedere keer opnieuw kunnen maken.

Recept: Cold Brew Negroni
Een mooi recept, juist vanwege zijn eenvoud. Voeg de onderstaande ingrediënten toe in een mooi glas. Roer deze kort door en maak hem af met een sinaasappelschil.

  • IJsblokjes
  • 30 ml Campari
  • 30 ml Cold Brew
  • 30 ml Gin