Male working on the laptop.jpg
Male working on the laptop.jpg

De opkomst van Hot desking

Leestijd: 5 min
door Cecily Batten - Global Marketing Leader
Flexibel en hybride werken is niemand van ons vreemd meer. Feit is dat het de toekomst van de werkplek is. Volgens een onderzoek van Bitkom geeft meer dan 60 procent van de respondenten aan dat hun bedrijf hen is blijven ondersteunen bij het thuiswerken, althans voor een deel van de tijd.

Voor nog eens 20 procent zal dit naar verwachting ten minste de komende drie jaar het geval zijn. Ook andere studies hebben deze bevindingen ondersteund. Volgens een andere studie geven de meeste respondenten de voorkeur aan een flexibel model als het gaat om werkpatronen. In de toekomst zouden werknemers in de particuliere sector het liefst twee dagen per week op kantoor werken - en dus het merendeel thuis of op andere mogelijke plaatsen.

Daarom zal het omarmen van de hot-desk mentaliteit in uw voordeel werken voor de toekomst - laten we leren waarom u er baat bij zou hebben om het eens te proberen (als u dat nog niet hebt gedaan!)

4 voordelen van Hot Desking

De productiviteit van de werknemers verhogen

Studies hebben aangetoond dat bedrijven met hot-desking hun werknemers productiever, efficiënter en creatiever laten voelen.

46% van de werknemers vond dat ze productiever waren in een hot desk-omgeving dan wanneer ze aan hun eigen bureau werkten.

Een beroep doen op de volgende generatie

Nu de volgende generatie aan het werk gaat, is hot-desking een ideale manier om een aantrekkelijke omgeving te creëren. U zult een verbetering zien, niet alleen bij het werven, maar ook bij het behouden van talent.

In onze vorige blog hebben we uitgelegd wat Generatie Z zoekt in een werkgever en één van de opvallende punten was flexibel werken. Met hot desking zouden werknemers het bureau kunnen reserveren dat ze nodig hebben op een tijdstip dat hen past.

Communicatie en samenwerking tussen team

Door de werkplekken te mixen, kunnen uw werknemers in contact komen met andere teams, waar ze vroeger misschien de kans niet toe hadden.

Je creëert een omgeving van open communicatie en zorgt ervoor dat er begrip is voor het bredere bedrijf en de impact die iedereen heeft.

Lagere kosten

Nu meer mensen thuis werken, zijn grote commerciële kantoren berucht duur.

Global Workplace Analytics heeft vastgesteld dat bureaus in kantoren bijna 60% van de tijd leeg staan. Met hot desking kunt u een kleinere ruimte huren die werknemers kunnen gebruiken wanneer dat nodig is, waardoor u uiteindelijk de totale uitgaven voor onroerend goed kunt beperken.

Wat zou ik nodig hebben om hot-desking te laten werken?

U hoeft zich geen zorgen te maken over wat u te bieden heeft als u zich aanpast aan de hot desk werkstijl.

Uw werknemers zullen nog steeds in en uit het kantoor zijn, dus hoe kunt u het aan hun behoeften aanpassen?

Maak er een uitnodigende omgeving van. Met hot-desking kunt u uw kantoor zo aanpassen dat het een meer gemeenschappelijke en collaboratieve ruimte wordt. Het is dan wel een kleiner kantoor, maar u kunt er pauzeruimtes, vergaderruimte en bureaus in onderbrengen.

Een ontspanningsruimte stimuleert ontspanning en sociale interacties. Medewerkers zullen herboren, verfrist en klaar om hun best te doen terugkeren naar hun werk.

Flexibele oplossingen zijn er in alle soorten en maten, vooral als het gaat om aanpasbaar eten en drinken. Traditionele catering zou in deze omgeving erg lastig zijn, maar er zijn tal van mogelijkheden om aan uw behoeften te voldoen.

Een Foodies MicroMarket is een op maat gemaakte self-serve food and beverage oplossing die 24/7 toegankelijk is voor het personeel. U hebt een verscheidenheid aan versnaperingen binnen handbereik, ongeacht het tijdstip of het aantal mensen op kantoor.