230912 - CBRE -154.jpg
230912 - CBRE -154.jpg

HET BELANG VAN GEHYDRATEERD BLIJVEN OP DE WERKPLEK

Leestijd: 3 min
door Tanya Joustra
In de snelle, door technologie gedreven wereld waarin we vandaag leven, kan het belang van gehydrateerd blijven op de werkplek niet genoeg benadrukt worden. Goede hydratatie gaat niet alleen over het lessen van je dorst; het gaat ook over het behouden van je algehele gezondheid, het verbeteren van cognitieve functies en het verhogen van de productiviteit. Terwijl we de nieuwste trends in vitamine- en smaakwater omarmen, is gehydrateerd blijven op het werk nog nooit zo verleidelijk of gunstig geweest.

HET BELANG VAN GEHYDRATEERD BLIJVEN OP DE WERKPLEK

Water is het levenselixer en speelt een cruciale rol in ons dagelijks functioneren. In een werkomgeving waar mentale en fysieke eisen belastend kunnen zijn, is voldoende gehydrateerd blijven om verschillende redenen essentieel:

  1. Cognitieve Prestaties
    Dehydratatie kan cognitieve functies zoals concentratie, geheugen en besluitvorming belemmeren. Gehydrateerd blijven helpt je geest scherp te houden, waardoor je taken efficiënt kunt aanpakken en weloverwogen beslissingen kunt nemen.
  2. Productiviteit
    Een goed gehydrateerde workforce is productiever. Wanneer medewerkers goed gehydrateerd zijn, zijn ze meer geneigd om gedurende de dag gefocust en gemotiveerd te blijven.
  3. Energielevels
    Vermoeidheid is een veelvoorkomend neveneffect van dehydratatie. Door voldoende water te drinken, kun je middagdips bestrijden en consistente energieniveaus gedurende je werkdag behouden.
  4. Fysiek Welzijn
    Voldoende hydratatie is cruciaal voor de fysieke gezondheid, omdat het helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, de gewrichtsfunctie ondersteunt en de spijsvertering bevordert. Het kan ook veelvoorkomende werkplekproblemen zoals hoofdpijn en spierkrampen voorkomen.


DE OPKOMST VAN VITAMINE- EN SMAAKVOL WATER

Terwijl gewoon water de standaardkeuze is voor hydratatie, voegt de opkomst van vitamine- en smaakvolle wateropties een plezierige twist toe aan het traditionele concept van gehydrateerd blijven.

  1. Gearomatiseerde Waters
    Dit zijn natuurlijk gearomatiseerde waters die zijn verbeterd met fruit, kruiden en plantaardige ingrediënten. Deze waters vormen een verfrissend alternatief voor gewoon water en zijn verkrijgbaar in verschillende aantrekkelijke smaken.
  2. Vitamine-Verrijkt Water
    De vraag naar vitamine-verrijkt water is de laatste jaren sterk gestegen. Deze drankjes zijn ontworpen om extra voedingsstoffen te leveren, vaak met vitamines, elektrolyten en antioxidanten. Ze zijn bedoeld voor mensen die essentiële voedingsstoffen willen aanvullen terwijl ze hun dorst lessen.
  3. Opties Zonder Calorieën
    Mensen die op hun gezondheid letten, kunnen nu genieten van gearomatiseerd water zonder toegevoegde suiker en calorieën.

EEN DUIDELIJKE KEUZE VOOR DE PLANEET

Water is essentieel voor het leven, en toegang tot schoon drinkwater is een fundamenteel mensenrecht. In veel delen van de wereld is deze noodzaak direct beschikbaar via de kraan, terwijl in andere gebieden gebotteld water populair is geworden. Echter, wanneer we de duurzame impact van normaal kraanwater vergelijken met gebotteld water, wordt het duidelijk dat één keuze aanzienlijk milieuvriendelijker is.
  1. Koolstofvoetafdruk
    Een van de meest significante duurzaamheidsverschillen tussen kraanwater en gebotteld water ligt in hun respectieve koolstofvoetafdruk. De productie, transport en verwijdering van gebotteld water leiden tot een aanzienlijke uitstoot van broeikasgassen. Plastic flessen, vaak gemaakt van op aardolie gebaseerde materialen, vereisen enorme hoeveelheden energie voor de productie, wat bijdraagt aan de uitstoot van koolstof. Kraanwater heeft aanzienlijk minder invloed op het milieu. Het vereist minimale energie voor behandeling en distributie via bestaande infrastructuur.
  2. Plasticvervuiling
    De milieueffecten van plasticvervuiling zijn een groeiende wereldwijde zorg. Plastic flessen van gebotteld water dragen aanzienlijk bij aan dit probleem. Veel van deze flessen belanden op stortplaatsen, in rivieren en oceanen, waar ze honderden jaren nodig hebben om af te breken en ecosystemen en het zeeleven schaden. Kraanwater maakt geen gebruik van eenmalige plastic flessen.
  3. Energieverbruik
    De gebotteldwaterindustrie verbruikt enorme hoeveelheden energie bij de productie, transport en koeling. De winning en botteling van water uit afgelegen bronnen kan leiden tot uitgebreid energieverbruik, wat bijdraagt aan de uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Kraanwater, gedistribueerd via lokale waterzuiveringsinstallaties, vereist aanzienlijk minder energie voor zuivering en distributie.
  4. Waterbehoud
    Gebottelde waterbedrijven halen vaak hun water uit natuurlijke bronnen of ondergrondse aquifers. Deze extractie kan leiden tot uitputting van deze vitale watervoorraden, met negatieve gevolgen voor ecosystemen en lokale gemeenschappen. Kraanwater komt doorgaans uit duurzame bronnen zoals reservoirs en rivieren, die worden beheerd om langetermijnbeschikbaarheid te waarborgen.
  5. Kostenoverwegingen
    Naast de milieuvoordelen is kraanwater kostenefficiënt. Het kost aanzienlijk minder dan gebotteld water, waarin vaak kosten zijn opgenomen voor de productie, verpakking en transport van eenmalige flessen. Kiezen voor kraanwater kan leiden tot aanzienlijke besparingen.

Tot slot is gehydrateerd blijven in de werkomgeving niet alleen een aanbeveling, maar een noodzaak voor optimale prestaties en welzijn. Bij het overwegen van de duurzame impact van normaal kraanwater versus gebotteld water wordt de keuze duidelijk. Kraanwater is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook kosteneffectiever.

ERVAAR DE NIEUWE MANIER VAN HYDRATEREN

Selecta ziet het als haar verantwoordelijkheid om deze verandering te ondersteunen. Om deze reden is Selecta een partnerschap aangegaan met Aquablu en biedt de Aquablu REFIL+. De Aquablu REFILL++ is een waterdispenser die uw bedrijf voorziet van gezonde drankjes, zonder onnodige verpakking. Gezuiverd kraanwater, verrijkt met smaken, vitamines en elektrolyten. Net als gebottelde dranken, maar beter!

Uw voorkeurskeuze
Vanuit slechts één uitlaat kunt u 39 verschillende drankjes creëren en serveren. Alle dranken zijn zonder toegevoegde suikers en omdat de Aquablu REFIL+ modulair is, heeft u altijd de mogelijkheid om het functionele water te verrijken met vitamines en elektrolyten.

Een zorgeloze ervaring
Dankzij intelligente trackingalgoritmen meldt de Aquablu REFIL+ u aanstaande vervangingen en met de 4G-verbinding kunnen we alle producten monitoren, zodat we u aan onderhoud herinneren. U hoeft zich hier helemaal geen zorgen over te maken!

Aquablu gebruikt de bestaande watervoorziening en verwijdert tot 99% van alle onzuiverheden die in typisch kraanwater kunnen worden aangetroffen. Onzuiverheden zoals chloor, pesticiden en hormonen worden uit het water verwijderd. En de speciale nanofiltratie zorgt ervoor dat alle schadelijke stoffen zoals microplastics, farmaceutische resten, zware metalen, bacteriën en virussen gezuiverd worden. De antibacteriële sproeikop beschermt het systeem tegen het binnendringen van bacteriologische verontreinigingen en wordt tijdens het reinigen teruggevoerd naar de dispenser.

Wilt u meer weten over deze oplossing voor uw bedrijf?

Klik hier

SELECTA WINT DE CBRE INNOVATION AWARD 2023

Ieder jaar daagt CBRE haar leverancierspartners uit om innovatieve ideeën, nieuwe werkmethoden en oplossingen van wereldklasse voor klanten te bedenken. Voor de Belgium Supplier Innovation Challenge 2023 werd Selecta geselecteerd als een van de vijf finalisten met de Aquablu-oplossing. Op 12 september hebben we onze oplossing en aanpak aan de CBRE-jury en het publiek gepresenteerd. En... we hebben gewonnen! Voor de jury waren we de duidelijke winnaar van de Innovation Award 2023. En met meer dan 70% van de stemmen hebben we ook de publieksprijs gewonnen. Een dubbele overwinning waar we ongelooflijk trots op zijn!

 

De beoordelingscriteria

  • Heeft uw innovatie een duidelijke waardepropositie met tastbare resultaten waar klanten waardering voor zullen hebben?
  • Wat zijn de tastbare en ontastbare differentiatoren?
  • Welk(e) probleem(punt)en of mogelijkheden lost u op?
  • Kan CBRE de innovatie gemakkelijk integreren in onze klantoplossingen?
  • Is er een kostenpost of investering vereist, en zo ja, wat is het rendement op investering (ROI)?
  • Wat zijn de kwantitatieve en kwalitatieve resultaten voor onze klanten of CBRE-medewerkers?
  • Is de oplossing beschikbaar in meerdere landen?
  • Heeft u referenties en casestudies verstrekt?

Klik hier voor het volledige persbericht

Persbericht