PR-Cups-Banner.jpg
PR-Cups-Banner.jpg

Onze initiatieven om te voldoen aan de nieuwe SUP-regels.

Leestijd: 5 min
door Sanne Warnaer
Onze initiatieven om te voldoen aan de nieuwe SUP-regels.
Dit jaar worden er nieuwe regels geïntroduceerd door de Europese Unie en de Nederlandse overheid met betrekking tot het gebruik van wegwerpbekers van plastic, ook wel bekend als de regelgeving voor Single Use Plastic (SUP). Dit is een positieve stap op het gebied van duurzaamheid!

Uiteraard brengt dit de nodige aanpassingen met zich mee voor iedereen die koffie- en theedrinkt of schenkt. Bij Selecta willen we graag meedenken over de consequenties voor uw organisatie. De wetgeving luidt:

  • Per 1 juli 2023: plastic-houdende bekers voor ‘consumptie onderweg, afhalen of bezorgen’ mogen alleen nog tegen betaling worden aangeboden, en het meebrengen van een eigen to go beker wordt het nieuwe normaal
  • Per 1 januari 2024: wegwerpbekers met plastic mogen niet meer worden aangeboden voor ‘consumptie ter plaatse’, in de horeca maar ook binnen bedrijven

Welke oplossing u ook prefereert, Selecta faciliteert.
Samen gaan we zorgen dat iedereen met plezier van onze koffie en thee kan genieten.

Zie hieronder de oplossingen die wij kunnen aanbieden:

Licht Polypropyleen (PP)

De licht PP beker is het duurzaamste in productie. Het drinkgemak van onze beker is optimaal, vergelijkbaar met de vertrouwde kartonnen beker. De bekers zijn stapelbaar en passen eventueel in uw volautomaat. De licht PP beker zal voorzien worden van Selecta of Pelican Rouge branding en bedrukking waarmee duidelijk wordt dat de beker herbruikbaar is.

Omdat de gehele markt de nieuwe wet- en regelgeving moet gaan naleven per 1-1-2024 wordt er momenteel veel productiecapaciteit gereserveerd bij reuseable-bekerproducenten. Om verzekerd te zijn van beschikbaarheid vragen wij u om contact op te nemen met uw Client Solution Specialist. Samen kunnen we dan  kijken  welke optie het beste bij de organisatie past en welk volume bekers er nodig zullen zijn . Als hier een keuze in gemaakt is, kunnen we  een volume reserveren waarna Selecta deze zal pre-orderen bij de betreffende producenten. Zo grijpen we  niet mis, wanneer de nieuwe wet- en regelgeving is ingegaan!

Zwaar PP

De zware PP beker is ook een optie om wegwerpbekers te vervangen.  Om in zwaar PP te kunnen faciliteren hebben we gekozen voor verschillende opties. Zo kunt u zelf kiezen wat het beste bij uw bedrijf past. Wij staan ook klaar om hierin te adviseren. De varianten die wij kunnen aanbieden zijn: de Huskee cup, Circulcup en de Circularcup.  

Porselein en glas

Deze vorm van servies is een logische keuze voor de horecasector, maar ook zeker een goede optie voor ontvangstruimtes, vergaderruimtes of het hele kantoor. Wij hebben verschillende mogelijkheden bedrukt porselein en glas, voor elk merk en drankje is een passende optie. Starbucks, Lavazza of Pelican Rouge, espresso, cappuccino of thee! Al ons servies is vaatwasser bestendig.

In de praktijk

Uiteraard brengt het gebruik van een herbruikbare beker logistieke uitdagingen met zich mee. Ook hierover kunt u Selecta als sparringpartner gebruiken. Uw Client Solution Specialist denkt, kijkend naar uw huidige situatie, graag met u mee naar de meest passende oplossing voor uw bedrijf. Zo kan er gekozen worden om zelf af te wassen, op een centrale- of decentrale plek(ken) binnen uw organisatie. Ook staat Selecta vooraan in de ontwikkeling van een eenvoudige, externe was-service, die u het afwassen uit handen kan gaan nemen.

Wij denken graag met u mee over een passende oplossing. Kom in contact met uw Client Solution Specialist voor advies.