3 tips voor een boost op Blue Monday

Het is vandaag Blue Monday, voor veel mensen voelt dit als de meest deprimerende dag van het jaar. Blue Monday komt van het Engelse begrip ‘feeling blue’, met andere woorden; je neerslachtig voelen. De Britse psycholoog, Cliff Arnall, heeft in 2005 een wetenschappelijke formule ontwikkeld voor dit fenomeen. Uit deze formule blijkt dat de meeste mensen zich treurig voelen op de maandag van de laatste volle week in januari. Dit komt omdat goede voornemens zijn mislukt, de vakanties nog ver weg lijken, de dagen nog donker zijn en de maandag voor veel mensen de eerste werkdag van de week is.

Blue Monday is vooral bekend bij West-Europeanen en Noord-Amerikanen. Hindoes in India beleven deze tijd op een hele andere manier; de zon komt iedere dag weer vroeger op. Wij helpen je graag om deze dag ook van de zonnige kant te bekijken! Daarom geven we je 3 tips voor een boost op Blue Monday:

Tip 1: Drink cafeïne

Het drinken van koffie of thee helpt om Blue Monday door te komen. In zowel koffie als thee zit namelijk cafeïne. Cafeïne is een stimulerende stof en verhelpt vermoeidheid en maakt actiever. Een kickstart dus! Na ongeveer een half uur merk je hier al het effect van. Cafeïne is ook een vet ververbrander. Dat komt goed uit na de overvloed van eten na de feestdagen. Al teveel cafeïne gedronken? Neem dan een kop kruidenthee, dit is namelijk cafeïnevrij. Bekende voorbeelden van kruidenthee zijn: kamille, rooibos of pepermunt.

Tip 2: Neem jouw favoriete warme drank

Iedereen heeft zijn of haar guilty pleasure. Verwen jezelf op Blue Monday daarom met jouw favoriete koffiemerk, een cappuccino met verse melk of een latte macchiato met een siroop. Je goede voornemens mogen wat ons betreft nog even de koelkast in op Blue Monday! Het jaar duurt nog lang, je hebt nog alle tijd ze te behalen.

Tip 3: De koffiecorner als centraal punt in de organisatie

Lekkere koffie draagt bij aan de medewerkerstevredenheid; uit onderzoek blijkt dat 58% van de medewerkers meer plezier op het werk heeft door goede koffie. En blije medewerkers zijn productiever! Een goede reden dus om op deze dag naar de koffievoorziening bij jouw in de organisatie te kijken. Stel jezelf de volgende vragen: Is de koffie echt lekker, hoe ziet de koffiecorner eruit, en is het een fijne plek om samen met collega’s informeel te praten of te vergaderen? Misschien wordt het tijd voor een nieuwe koffiebeleving. Een leuk vooruitzicht voor het komende jaar!

Wil je meer informatie over betere kwaliteit koffie of een mooie koffiecorner bij jouw organisatie? Neem dan contact met ons op! We geven je graag een vrijblijvend advies op maat. Zo ben je gegarandeerd van de beste koffiebeleving op jouw werkplek & blije collega’s!

Wil je advies op maat?
Neem dan contact met ons op!

Ik ben...
Alstublieft...
Telefoonnummer (optional)
E-mailadres
Bedrijfsnaam
Begroeting
Bedrijfsnaam
Achternaam
Mijn Vraag

Bekijk onze: Algemene voorwaarden