5 redenen die aangeven waarom koffie gezond is

Leef je langer door koffie? Een team wetenschappers van Stanford University deed onderzoek. De verrassende uitkomst: mensen die regelmatig cafeïne drinken, hebben een lager risico op ontstekingsziekten. Koffie is dus goed voor je. Vandaag geven we je nog 5 redenen waarom koffie gezond is.

  1. Koffie helpt bij het voorkomen van ziektes

Raar, maar waar. Een kop koffie bevat een groot aantal bestanddelen die een goede werking hebben op de gezondheid. De antioxidanten in koffie gaan het ouderdomsproces tegen. En dat kan weer gepaard gaan met het voorkomen van ziektes. Koffie is dus niet alleen lekker, maar ook goed voor je gezondheid.

  1. Koffie maakt je scherper

Door het drinken van koffie worden allerlei hersenfuncties gestimuleerd. Je geheugen, humeur en reactievermogen verbeteren. Maar het grootste effect van een kop koffie is de toename in waarneming, inzicht en analytisch vermogen. Dus ben je net gestart met het maken van een rapportage of het doornemen van een analyse? Neem dan eerst een kop koffie.

  1. Koffie hydrateert

Vroeger hoorde je wel eens dat koffie vocht afdrijft. Dat was op basis van onderzoeken, waarbij irrealistisch hoge doses cafeïne werden gebruikt. Nieuw onderzoekt wijst uit dat cafeïne de lever stimuleert om vocht los te laten. Goed nieuws, want dit betekent dat koffie juist hydrateert en jij het de hele dag door kunt drinken.

  1. Afvallen? Drink dan koffie

Koffie is niet alleen gezond, maar kan ook helpen bij het verliezen van die overtollige kilo’s. Hoe? Door het verhogen van je stofwisseling. Vooral het drinken van zwarte koffie op een lege maag kan voordelig werken. Koffie kan de stofwisseling met wel 20% verhogen, ook in ruststand. Koffie is dus goed voor je gezondheid én je lijn.

  1. Koffie is goed voor onze hersenen

Volgens een studie hebben koffiedrinkers minder kans op ontwikkeling van dementie. Een kop koffie helpt dus niet alleen bij het stimuleren van cognitieve vaardigheden. Koffie is ook goed voor je op de lange termijn.

Koffie is er in verschillende zetmethodes; verse bonen, freshbrew (gemalen koffie) en instant. Het maakt niet uit welke koffie je het liefste drinkt, het drinken van een kop koffie heeft dus positieve effecten op ons lichaam.