Dag van de Duurzaamheid

Vandaag, 10 oktober, is het De dag van de duurzaamheid. Deze dag, in het leven geroepen door Stichting Urgenda, is bedoeld om te laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is. Met de nieuwe uitspraak in de klimaatzaak gisteren is dat in ieder geval weer gelukt! Ook bij Selecta merken we dat het aantal organisaties dat duurzaamheid, of maatschappelijk verantwoord ondernemen, belangrijk vindt steeds groter wordt. MVO is al lang geen nice-to-have meer maar een license-to-operate.

Bij koffie staat, naast smaak natuurlijk, duurzaamheid op 1. Bij Selecta zijn we daarom trots op onze eigen branderij in Dordrecht en ons ruime aanbod van Fairtrade en Biologisch gecertificeerde koffiemelanges. Binnen ons nieuwe horecaconcept, de Pelican Rouge Natural lijn, zijn alle koffies naast Fairtrade en Biologisch gecertificeerd, ook volledig CO2 neutraal geproduceerd.

Wij zien dat organisaties steeds meer willen weten van de sociale en duurzame activiteiten die wij als leverancier ondernemen en daar ook gezamenlijk in willen optrekken. Denk hierbij aan emissieloos vervoer en de inzet van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Om als winnaar uit de bus te komen bij een offertetraject dien je maatschappelijk betrokken te zijn. En terecht! Daarom juichen wij bij Selecta toe dat de MVO prestaties van leveranciers een steeds grotere rol spelen bij de inkoop van koffie en apparatuur.

Thema’s als circulair ondernemen, social return on investment en ook de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties komen voorbij in offertetrajecten. De vraag naar refurbished automaten neemt toe, evenals vragen rondom hergebruik van bekers en koffiedik.

Wij gaan met diverse lokale partijen de samenwerking aan om circulaire oplossingen te realiseren en kringlopen op lokaal niveau te sluiten. Een mooi voorbeeld hiervan is het inzetten van koffie afval als bodemverbeteraar samen met Mellany Klompe van familiebedrijf Klompe Landbouw. Met onze separate revisielijn geven wij warme dranken automaten een 2e leven en met de Dordtse start-up Kwekersgilde zorgen wij er voor dat koffiedik opnieuw gebruikt wordt voor o.a. de kweek van oesterzwammen.

Op deze manier zijn wij in staat onze klanten compleet te ontzorgen en bij te dragen aan hun eigen ambities op het gebied van duurzaamheid. Zo is ook Selecta onderdeel van de duurzaamheidsbeweging.

we MAKE THE DAY WORK “for generations to come”.