Recycle koffiebekers en maak een verschil!

Jaarlijks worden er in Nederland miljarden koffiebekers gebruikt die grotendeels bij het afval belanden. Bij Selecta hebben wij verschillende soorten kartonnen koffiebekers en recycle mogelijkheden. Vandaag nemen wij je mee in het productie- en recyclingproces van onze koffiebekers.

Kartonnen koffiebekers

Bij Selecta vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Daarom proberen we ook zo veel mogelijk af te stappen van plastic bekers en bieden een duurzamer alternatief aan. Om er voor te zorgen dat de koffiebeker niet gaat lekken, wordt het karton gecoat. De coating kan bestaan uit Polyetheen (PE) of de 100% biologische variant Polylactide (PLA). De coating wordt alleen gebruikt op de binnenzijde van de beker om zo overmatig gebruik van de coating tegen te gaan.

Niet bij het oud papier

Veel mensen denken dat kartonnen koffiebekers bij het oud papier gegooid kunnen worden, maar niets is minder waar. Doordat de kartonnen koffiebekers zijn voorzien van een coating en ook vaak nog koffieresten bevatten, mogen deze niet bij het oud papier.

Recycling

Bij Selecta hebben we verschillende recycle-programma’s. Zo is de Halo Green Cup 100% biologisch afbreekbaar en wordt via vergisting omgezet in biogas. Per 1000 bekers levert dit een CO² besparing op van 1,925 kg. Met de Halo Green cups worden inzamelbakken geleverd, waar de koffiebekers in verzameld worden. Deze bekers worden dan opgehaald om de koffiebekers te recyclen. Daarnaast hebben wij een samenwerking met Moonen Packaging. Zij leveren het Stack-it concept. De koffiebekers die hiervoor worden gebruikt zijn gemaakt van rietsuikerafval, hierdoor hoeven er geen bomen gekapt te worden voor de productie van deze bekers. De Stack-it koffiebekers leveren biogas en compost op en dragen zo bij aan een 100% biologische kringloop. Ook bij deze koffiebekers worden speciale inzamelbakken geleverd, waarmee de bekers ingezameld kunnen worden om vervolgens opgehaald te worden en dan tot compost en biogas worden verwerkt.

Wil je meer weten over onze recycle-programma’s? Neem dan contact op met jouw accountmanager.