Koffiebeleving in de horeca

Een beleving creëren voor gasten wordt steeds belangrijker in de horeca. Hoe creëer je een goede koffiebeleving bij jou in de zaak? Wij geven vier punten die jou gaan helpen.

Stap 1 – Premium koffiebonen

Een goede kop koffie start bij het kiezen van de juiste koffieboon. Dat is misschien lastig, want er zijn oneindig veel verschillende soorten bonen die allemaal een ander smaakprofiel hebben. Kies je bijvoorbeeld voor een milde koffiesoort of juist een soort die zich perfect leent voor een stevige espresso? Selecta biedt verschillende soorten koffiebonen die geschikt zijn voor elk gewild smaakprofiel.

Stap 2 – Professionele koffiemachines
Ten tweede is het belangrijk wat voor soort koffiemachine in jouw horecazaak staat. Niet iedere koffiemachine kan elke boon perfect tot uiting laten komen. Daarom zullen wij je altijd adviseren om uiteindelijk de juiste combinatie te vinden tussen de machine en de koffiebonen. Met een volautomatische koffiemachine van Franke of Schaerer zet je met één druk op de knop een goede kop koffie. Ideaal wanneer je snel veel bestellingen moet verwerken of bij selfservice.

Kies je daarentegen voor een espressomachine van VBM of La Marzocco, dan creëer je de beleving door een barista achter de machine te zetten. Met een professionele espressomachine wordt de koffie handmatig gezet, wat kennis en ervaring vereist. De uitstraling van een design espressomachine draagt ook bij aan de perfecte koffiebeleving.

Stap 3 – Afstelling van de apparatuur
Selecta heeft kundige Coffee Engineers in dienst om jouw apparatuur perfect af te stellen. Samen met een barista wordt de bonenmaler afgesteld om de perfecte espresso te kunnen zetten.

Stap 4 – Barista training
Onze Barista trainer leidt jouw medewerkers op tot SCA gecertificeerde barista’s.

Hier leren zij waar koffie vandaan komt, hoe de machine werkt en hoe je de perfecte espresso en cappuccino bereid. Dit alles draagt bij aan een goede koffiebeleving.

Door het volgen van deze 4 stappen geven wij je de mogelijkheid om de juiste koffiebeleving te creëren voor jouw horecazaak. Wil je eerst onze Pelican Rouge horeca koffie proeven tijdens een gesprek met een van onze experts of direct meer weten? Neem dan contact met ons op!