Wat is instant koffie?

Er gaat niets boven een kop vers gezette koffie. Dat weet jij, dat weten wij. Maar soms is oploskoffie, ook wel instant koffie genoemd, net even makkelijker. In organisaties met veel werknemers en korte pauzes bijvoorbeeld. Wij bieden verschillende smaken, zodat je precies drinkt wat jij lekker vindt. In deze blog nemen we je mee in de wereld van instant koffie.

De snelle koffie-oplossing

Oploskoffie is een gemaksproduct. Het heeft namelijk een kortere zet-tijd dan de ‘ouderwetse’ verse kop: heet water op de oploskoffie en je bent klaar. Ideaal voor de momenten waarop meerdere mensen tegelijkertijd een cafeïneshot nodig hebben.

Instant koffie, het proces

Maar hoe komen die koffiekorrels nou in je kopje terecht? Daar zijn duizenden kopjes koffie en een vriesdroogmethode voor nodig. Na het zetten van de koffie, wordt het water eraan onttrokken. Het overgebleven pure koffie extract vriezen we in op -40o C. Het ijs vermalen we tot korrels, die een vriesdroogkamer ingaan. Door een toevoer van warme lucht gaat het ijs over in stoom en blijven alleen de korrels koffie achter.

Fijne aroma’s

Veel aroma’s gaan verloren in de tijd tussen het branden van de koffiebonen en het zetten van de koffie zelf. 24 uur na het brandingsproces is de vers gebrande aroma verdwenen en na een week is het koffiearoma zelfs sterk verminderd. Bij vriesdroog koffie worden de bonen gebrand en bijna meteen daarna wordt de koffie gezet. Zo blijven de meest krachtige koffie aroma’s bewaard. Die vind jij terug in je kopje.

Welke smaak kies jij?

Als je kunt kiezen tussen een verse koffie of een oploskoffie, kies dan altijd voor de verse koffiebonen. Verse koffie is simpelweg het beste wat je voorgeschoteld kunt krijgen. Maar op sommige momenten is instant koffie dé oplossing. En wij bieden ook nog eens verschillende samen. Houd je van een stevige kop koffie van Robusta bonen of een milde kop koffie met Arabica bonen?

De Finesse

Een instant koffie waar wij echt trots op zijn is de Finesse. Dit is een mix van 100% Arabica koffiebonen in de vorm van instant koffie en zeer fijn gemalen koffiebonen. Zo wordt de koffie extra levendig en uitgebalanceerd. De instant koffie komt zo dichtbij de smaak en beleving van een echte kop koffie.