RENOLIT vervangt bedrijfsrestaurant door flexibele Grab & Go oplossing

200e FOODIE’S in Europa staat bij RENOLIT

Vorige week opende de 200e FOODIE’S van Europa in het nieuwe kantoorpand van RENOLIT. Alle ruim 200 medewerkers van het hoofdkantoor van RENOLIT Healthcare in Enkhuizen kunnen vanaf nu 24/7 gebruikmaken van FOODIE’S. Deze Grab & Go oplossing in de vorm van een mini-supermarkt biedt een breed assortiment aan gezonde maaltijden, sandwiches, salades, koude drankjes, gezonde snacks, een soepautomaat en een luxe koffievoorziening.

In de voorbereiding op de nieuwbouw van RENOLIT bleek dat een bedrijfsrestaurant niet meer aansloot op de wensen van de organisatie. Arjen Valk, projectleider facilitaire zaken van RENOLIT: “Bij een bedrijfsrestaurant ben je gebonden aan beperkte openingstijden en daar wilden we vanaf. Bovendien leefde in de organisatie de sterke wens om onze productiemedewerkers op elk moment van de dag gezonde, aantrekkelijk geprijsde warme maaltijden aan te bieden. FOODIE’S Grab & Go biedt ons de flexibiliteit die we zochten. Deze onbemande oplossing is 24/7 beschikbaar voor al onze medewerkers, die allemaal gebruikmaken van dezelfde kantineruimte. Bovendien hebben we samen met de mensen van FOODIE’S grip op het assortiment. Zo is er voldoende voor iedereen en tegelijkertijd geen onnodige verspilling.

Gezonde keuzes stimuleren 
De keuze voor FOODIE’S sluit naadloos aan op de visie van RENOLIT ten aanzien van vitaliteit. Arjen Valk: “Het is algemeen bekend dat werken in ploegendiensten extra aandacht voor de gezondheid van werknemers vraagt. Daarom investeren wij heel bewust in de vitaliteit van onze medewerkers. Het assortiment van FOODIE’S biedt veel smakelijke en gezonde producten, zodat medewerkers altijd een gezonde keuze kunnen maken. Bovendien hebben we er voor gekozen om gezonde producten aantrekkelijker te prijzen dan de minder gezonde varianten. Zo dragen we op een laagdrempelige manier bij aan het verbeteren van de leefstijl en vitaliteit van onze medewerkers.” 

Oplossing op maat 
FOODIE’S is een innovatieve oplossing van Selecta, de facility service adviseur van meer dan 20.000 organisaties in Nederland. Sjoerd van den Dungen, commercieel directeur van Selecta Nederland: “Wij zien nog veel onzekerheid bij bedrijven en ondernemers. Veel gestelde vragen zijn: hoe zorg je voor een aantrekkelijke, coronaproof werkplek? Hoe houd je de binding met werknemers die thuiswerken? Maar ook hoe behoud je de balans tussen kostenefficient werken en het faciliteren van medewerkers tijdens werk, vergadering of creatieve processen op de werkvloer? Wij denken actief mee en realiseren zo samen met organisaties een betaalbare, flexibele food en beverage oplossing op maat. FOODIE’S is hier een mooi concreet voorbeeld van.” 

Onbemande Grab & Go oplossing
FOODIE’S is een onbemande Grab & Go oplossing voor kwalitatief eten & drinken die bestaat uit verschillende modules die op maat samengesteld kunnen worden. De nieuwste vestiging bij RENOLIT is de 200e in Europa. De verwachting is dat het aantal FOODIE’S in Europa en in Nederland de komende maanden nog sneller zal stijgen. Sjoerd van den Dungen: “Wij merken heel veel belangstelling vanuit de markt voor onze aanpak en voor deze 24/7 beschikbare Grab & Go oplossing. Het is een volledig coronaproof en flexibel zelfservice concept met veel aandacht voor verse, gezonde producten. Dat is wat veel organisaties op dit moment aanspreekt. Wij leveren vanuit onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van eten en drinken op de werkvloer graag een bijdrage aan de gezondheid en vitaliteit van werkend Nederland.”