Fira Goud Certificaat voor Selecta

Op dinsdag 27 december ontving Selecta Nederland het FIRA Goud certificaat van verificatiebureau FIRA. Na een uitgebreide audit behaalt de organisatie hiermee het op één na hoogste niveau in het FIRA Rating System.

FIRA verifieert MVO-informatie van bedrijven en instellingen en maakt op deze wijze MVO bespreekbaar op basis van betrouwbare gegevens. Het FIRA Platform is een digitaal register waar bedrijven (leveranciers) hun MVO-prestaties zichtbaar maken aan klanten (inkopers). Het platform sluit nauw aan bij internationale en nationale normen op het gebied van duurzaamheid en wordt meer en meer gebruikt bij aanbestedingen.

Steeds transparanter over beleid

Het FIRA platform is een systeem met vier procesniveaus; Brons, Zilver, Goud en Platina. FIRA controleert sinds 2015 de prestaties van Selecta op maatschappelijk verantwoord ondernemen en beoordeelt het MVO-beleid. In 2015 haalde Selecta tegelijkertijd brons en zilver. 2016 kunnen we nu dus goud met goud afsluiten. Een mooie prestatie van het MVO team, gesteund door de gehele organisatie.

Wil je meer weten over FIRA, kijk dan op www.fira.nl