Nieuwsbrief juni

Kies voor Fairtrade!

Oktober is uitgeroepen tot de Fairtrade koffiemaand. Kleine koffieboeren hebben het steeds lastiger door 3 grote bedreigingen, namelijk klimaatverandering, prijsdalingen en vergrijzing. 

Tevens vindt deze week van 26 oktober t/m 3 november de najaarseditie van de Fairtrade Week plaats. In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeenten en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade. Ook bij Selecta streven wij naar zoveel mogelijk Fairtarde producten in ons assortiment. Zo bieden wij Fairtrade koffie, thee en cacao aan.

Wat is Fairtrade?

Wat is Fairtrade?

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.
Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk.

Koffie & Fairtrade
Nederlanders drinken miljoenen kopjes koffie per dag. 80 Procent van alle koffie wordt verbouwd door kleine boeren. Toch is het verbouwen van koffie geen lucratieve zaak voor de meeste koffieboeren. De macht in de koffieketen ligt bij enkele grote handelaren die de prijs bepalen. Om koffieboeren een sterkere positie te geven in de handelsketen, stelt Fairtrade strenge eisen aan alle betrokken partijen. Kijk op maxhavelaar.nl voor meer informatie over Fairtrade. 

Klik voor meer informatie over Fairtrade koffie
'Coffee of Love'

'Coffee of Love'

Onze Coffee Inspirator Laurens da Costa is samen met Bryan Kuijer de winnaar van de Licor 43 - the best Bartenders en Baristas Challenge op Gastvrij Rotterdam 2019. De koffiecocktail was volgens de jury: creatief en verrassend qua smaak. 

De heren hebben als duo deze week Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens de Wereldfinale in Gran Canaria. Samen hebben ze tussen de koffievelden en met lokale ingrediënten en natuurlijk Licor 43 een aantal challenges uitgevoerd. Uiteindelijk mogen ze tevreden naar huis als nummer 7 van de wereld. Gefeliciteerd beide met deze mooie overwining!

Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.