Onze partners

We werken graag aan duurzame relaties. Dit doen we zowel met grote internationale merken als met kleine locale partijen. Bekijk hieronder wie onze partners zijn.

Starbucks

Starbucks on the go; Geniet van Starbucks op je werk, in je vrije tijd of onderweg

Starbucks on the go is een premium zelfbediendingsconcept dat de authentieke Starbucks experience geeft op kantoor of onderweg. De look & feel van het concept is gelijk aan het design van de Starbucks koffiehuizen. Starbucks on the go biedt een selectie van heerlijke Starbucks consumpties. Van caffè latte, cappuccino en espresso (bereidt met dezelfde Fairtrade espressobonen als in de Starbucks stores), tot warme chocolademelk en verfrissende Tazo theesoorten. 

Starbucks on the go creëert een vruchtbaar klimaat voor nieuwe ideeën en doeltreffende oplossingen, of dit nu in een kantoor, universiteit of on the go is. Geef uw medewerkers en klanten een nieuwe manier om koffie te beleven, waar ze ook zijn.

Als het gaat om koffie en thee, draait alles om kwaliteit. Selecta en Starbucks streven constant naar perfectie, dat start bij de inkoop en eindigt bij het aanbieden van een perfect kopje koffie. De samenwerking tussen Selecta en Starbucks is gebaseerd op deze gedeelde passie.

Klik voor meer informatie
Pelican Rouge koffie

Pelican Rouge

Vandaag de dag staat Pelican Rouge voor een compleet koffieconcept waarbij de ultieme koffiebeleving en topkwaliteit voorop staan. Iedere blend heeft zijn eigen unieke combinatie van samenstelling en branding en vertegenwoordigt de rijke geschiedenis van het merk. Vanaf het ambitieuze begin tot nu. Pak een kop koffie en lees het verhaal.

Het begon in 1863 waar Joseph van Leckwijck in Antwerpen zijn eigen koffie begon te branden. Zijn 'raison d'être' was om iedereen te laten genieten van heerlijke koffie. Joseph was één van de eersten die gebranden koffiebonen over de hele wereld verscheepte. Door meer dan 150 jaar vakmanschap is Pelican Rouge perfect in staat om de meest verfijnde kop koffie te schenken. Pelican Rouge gelooft dat de eenvoudige dingen in het leven - zoals het drinken van een heerlijke kop koffie - de basis vormen om van het leven te genieten. Enjoy the good life.  

Pelican Rouge is nu onderdeel van Selecta Group. Selecta verstevigt hiermee haar positie als Europa’s grootste leverancier van koffieconcepten en andere warme en koude drankenvoorzieningen.

Klik voor meer informatie
Peeze koffie

Peeze

Peeze koffie; Het beste van 2 werelden voor uw bedrijf

Met koffie van Peeze haalt u de beste kwaliteit in huis. Deze koffie wordt namelijk al jaar en dag geroemd in de horeca, maar ook in het bedrijfsleven. Niet voor niets maakten gerenommeerde bedrijven als Rabobank Nederland, RadboudUMC en Van Houtum reeds de overstap naar Peeze, in samenwerking met Selecta. De Misset Horeca Koffie Top 100 onderstreept ook de kwaliteit van Peeze. Zo is Peeze al 4 jaar op rij het best scorende koffiemerk en in 2015 zelfs bekroond tot #1 koffie van Nederland.

Het visitekaartje van uw MVO-beleid

De koffie van Peeze is echter veel meer dan alleen smaakvol. Echt genieten van een goede kop koffie is namelijk alleen mogelijk als deze ook op een eerlijke en duurzame wijze tot stand komt. Om dit te bereiken onderneemt Peeze stappen in de volledige keten; vanaf de bron tot aan het kopje koffie. De merkenvergelijkingssite RankaBrand.org beoordeelt deze Arnhemse branderij al jaren tot duurzaamste koffiemerk van Nederland.

Klimaatneutrale Fairtrade koffie

Extra bijzonder is het koffieconcept dat Selecta in combinatie met Peeze aanbiedt. Deze koffie is namelijk niet alleen Fairtrade en biologisch, maar ook klimaatneutraal. De klimaateffecten in de koffieketen worden met behulp van reductie en compensaties (CO₂-emissies) teruggebracht tot 0. Uniek is dat de uitstoot niet gecompenseerd wordt op een willekeurige plek, maar met projecten bij de bron van de koffieketen: op de plantages in Ethiopië.

Elk kopje koffie draagt bij

Ieder kop koffie levert een directe bijdrage aan de Peeze Foundation. Hiermee ondersteunt Peeze diverse projecten, waaronder een koffieproject op de Ferro Coöperatie in Ethiopië.

Het resultaat? Een kop koffie met een fantastische smaak en een verantwoorde herkomst, passend bij uw organisatie en duurzaamheidsdoelstellingen. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Wij van Selecta komen graag eens bij u langs.

Klik voor meer informatie
Axxent thee

Axxent

Masters in tea

Axxent Masters in Tea is een toegewijd en professioneel bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de productie en levering van originele thee concepten voor (inter)nationale retail en foodservice. Als Masters in Thee is het onze missie de traditionele thee markt te veranderen met verrassende en vernieuwende thee concepten. Wij geloven in het hebben van een nauwe zakelijke relatie met onze klanten. Met passie voor thee, enthousiasme, maatschappelijke betrokkenheid en samenwerking met onze klanten in een vriendelijke sfeer, realiseren we succes voor beide partijen. Onze producten zijn garden fresh omdat de productie plaatsvindt daar waar de thee groeit, nl. Sri Lanka en India. Vanuit een centraal magazijn in Waalwijk vindt levering plaats naar onze klanten en vanuit het hoofdkantoor in Gorinchem staat een team van professionals klaar voor een klantgerichte en klantvriendelijke back up. 

Fair-grounds Foundation

Deze stichting, een initiatief van Axxent Masters in Tea, heeft als sociale en duurzame doelstelling het verbeteren van de woon-, werk- en leefomstandigheden in productielanden voor thee. Verantwoord en duurzaam ondernemen zijn vaste kernwaarden binnen Axxent. De Foundation is in 2009 opgericht. Axxent kan onder eigen toezicht vanuit de Foundation direct investeren in projecten. Zo heeft zij inmiddels de bouw van vijf kinderdagverblijven op theeplantages in Sri Lanka gefinancierd. Hier worden kinderen van theepluksters en theefabriek arbeiders in de leeftijd van 0-4 jaar opgevangen. Van en voor oorsprong is het gedachtegoed dat de Foundation koestert. De Foundation projecten, met focus op verbetering van gezondheidszorg, huisvesting en onderwijs, dragen direct bij aan het welzijn van de bevolking van Sri Lanka. Tea of Life wordt geproduceerd in Sri Lanka en behoort tot de beste soorten thee ter wereld. Wij denken in generaties en niet in kwartalen.

Tea of Life

Het thee assortiment met het merk Tea of Life® beantwoordt de groeiende vraag naar duurzame producten. Een uitgebalanceerd Fairtrade en Biologisch assortiment van smaken in elegant vormgegeven doosjes. Bijzondere eigenschappen van het assortiment zijn de pure en eerlijke kwaliteiten direct van de plantages in Sri Lanka, die na de pluk meteen vers verpakt worden. De verschillende soorten thee zijn herleidbaar naar de bron. 

Master Tea Blender Inra Esram staat met zijn handtekening garant voor de selectie van de beste soorten thee. Proef de pure oorsprong voor elk moment van de dag. 

For a fair deal
Alle Fairtrade ingrediënten worden verhandeld in overeenstemming met Fairtrade normen. Fairtrade betekent eerlijke voorwaarden voor producenten in ontwikkelingslanden en handelsmogelijkheden te investeren in hun bedrijf en gemeenschappen voor duurzame toekomst. 

Alle biologische ingrediënten zijn biologisch geteeld en verwerkt. Biologisch gecertificeerd door SKAL.

Tea of Life is marktleider in het out of home kanaal voor Fairtrade thee.

Klik voor meer informatie
Fairtrade | Max Havelaar

Fairtrade

Max Havelaar

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk.

Waarom is Fairtrade nodig? 

In Azië, Afrika en Zuid-Amerika verkeren veel kleinschalige (koffie)boeren continu in onzekerheid over hun inkomen. Daarnaast zijn ze overgeleverd aan de sterk fluctuerende wereldmarktprijs, waardoor de opbrengst van de oogst vaak te laag is om het hele gezin te kunnen onderhouden. Zonder een betrouwbaar inkomen kunnen ze niet investeren in hun onderneming, de toekomst van hun kinderen en in de gemeenschap. Hierdoor blijft de armoede in stand. Fairtrade helpt boeren om deze vicieuze cirkel te doorbreken door standaarden te zetten die boeren mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen. 

Naast kleinschalige boeren komen ook plantages voor een aantal producten in aanmerking voor certificering: de standaarden van Fairtrade zijn dan gericht op een beter bestaan voor de arbeiders. Thee komt bijvoorbeeld naast kleine boeren vaak van plantages af.

Waar staat Fairtrade voor?

Eerlijke handel door samenwerking
Samen sta je sterker dan alleen. Fairtrade wil de positie van kleinschalige werkende boeren helpen versterken. Krachtenbundeling is de eerste, onmisbare stap in dat proces. Fairtrade werkt daarom met boerenorganisaties, nooit met individuele boeren.

De samenwerking uit zich niet alleen in de ontwikkelingslanden, waar de producten verbouwd worden maar ook in Nederland. Fairtrade werkt alleen als er ook bedrijven zijn, die de eerlijk en duurzaam verhandelde producten wil verkopen. Stichting Max Havelaar koopt of verkoopt zelf namelijk niets. Selecta is een zeer gewaardeerde partner van Fairtrade die een voorname rol speelt bij het vermarkten van Fairtrade gecertificeerde koffie in de Out of Home-markt. 

Klik voor meer informatie