1. Home
  2. Koffie concepten
  3. Pelican Rouge Horeca
  4. Heritage
Heritage collectie horeca servies op blad

Heritage Collection

Koffie branden is puur vakmanschap. Het vereist een perfecte combinatie van ervaring, temperatuur, tijd en luchtstroom om het beste uit de koffieboon te halen. Onze koffiebranderij in Dordrecht beschikt over de meest moderne apparatuur, kennis en expertise.

Speciaal voor de horecaondernemer, die zijn gasten iets bijzonders wilt serveren, hebben onze brandmeesters de mooiste koffies geselecteerd. Gevonden op de plantages van Brazilië, Ethiopië en Nicaragua.

Zo is de Single Estate Nicaragua ontdekt op de vulkanische gronden van Santa Clara, waar deze met de hand is geplukt en wordt gedroogd op betonnen patio’s. Pelican Rouge werkt hier nauw samen met de boer om het maximale resultaat uit deze bijzondere ondergrond vol mineralen te halen

  • Espresso 101 Deze espresso melange is gemaakt van de beste Arabica bonen. Geurig zoet en in balans door een hint van kruiden. Verwacht een volle koffie, rijk en rond met een heldere aciditeit. In het kopje vinden we ook citrusnoten en de romige nasmaak houdt lang aan.
  • Lungo 102 Een zachte en subtiele café crème, gemaakt van de mooiste Arabica bonen. Het geurige koffiebloesem aroma komt in de zoet smaak goed naar voren, na een body van karamel maakt de fruitige nasmaak het af.
  • Single Estate 103 Caturra wordt verbouwd op de beste vulkanische grond van Nicaragua. De koffie wordt met de hand geplukt, gewassen en in de zon gedroogd op betonnen binnenplaatsen, waardoor de boon zijn uitgesproken zoete smaak krijgt. Een bloemig ruikende koffie met intense aroma's. Zuiver en helder met een smeuïge sensatie. De nasmaak is zoet met een hint van amandel.

Meer weten over de Heritage collectie?

Advies op maat

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.