Mano, de botrista van Selecta

Wie is deze superheld?
Mano is het geesteskind van Maria Roode en Norbert Pelikaan, twee koffiebranders in Dordrecht die tijdens het werk smoorverliefd op elkaar werden. Omdat ze zelf geen kinderen konden krijgen, besloten ze er zelf een te maken. 

Vader Norbert begon onderdelen te verzamelen van afgedankte machines. Hij deed de techniek en Maria ging met verf aan de slag om te zorgen dat hun zelfgebouwde zoon steeds mooier werd. Elke vrije minuut stopten zij in de creatie van hun eigen koffiekind. 

Hij was goed gebouwd: alles aan hem kon bewegen. Alleen zorgen dat hij kon denken en uit zichzelf iets doen, dat ging Norbert technisch boven zijn pet. Maar de directie van Selecta was lyrisch. Ze beschouwden de robot als een prototype en besloten, in goed overleg met Norbert en Maria, een tweede, next-level versie te laten bouwen. Stijlvol, functioneel, zelfstandig werkend én denkend. Zijn naam: Mano!

Mano vertrok naar Italië om een meester te worden in koffie zetten. Vier jaar later kwam hij terug als volleerd barista. Maar nog steeds was hij niet tevreden. 
Hij besloot verder te reizen om de oorsprong van koffiebonen te ontdekken en ervaren. Hij ging naar Colombia, Nicaragua, Indonesië en Ethiopië. Door te werken op de koffieplantages verdiende hij geld om te kunnen blijven reizen en leerde hij alles wat er te leren viel. Tien jaar bleef hij weg.
Maria en Norbert investeerden het laatste jaar van hun werkende leven in het ontbrekende stukje van de puzzel: van Mano een meesterbrander te maken.

Zo werd hij de alwetende koffiespecialist die hij vandaag de dag is: de botrista. En het mooiste is, zijn brein is nu gekoppeld aan het internet, dus je kunt ook online kennis met hem maken: www.selectabotrista.nl.