6 tips voor de perfecte koffiecorner!

Koffie is meer dan alleen de motor op je werkplek. Het is ook de verbindende factuur tussen jou en je collega’s.
Wij vinden dat de zogeheten koffiecorner op kantoor ‘the place to be’ moet zijn tussen het harde werken door. De plek waar je bijpraat met collega’s of kort overlegt. De plek die zorgt voor verbinding, creativiteit en sfeer op de werkvloer!

Meer dan genoeg redenen voor een goede koffiecorner op het werk. Maar waar te beginnen? Qua koffiemerken en machines kan Selecta je alles bieden. Dat zit wel goed. Wij helpen je daarom nog een stapje verder met 6 tips voor de perfecte koffiecorner.

1 . Kies de juiste locatie
Probeer de koffiecorner op een locatie buiten de werkplekken te plaatsen. Zo creëer je een ruimte om kort te ontspannen en die de mogelijkheid biedt voor creativiteit en gesprekken. Zo worden andere collega’s niet afgeleid.
Heb je deze ruimte niet? Scherm de bar dan af, zodat deze uit het zicht verdwijnt. Dit kan door middel van schermen en/of mooie planten.

2. Inrichting in huisstijl
Het is mooi om een koffiecorner te creëren die past in de huisstijl en sfeer van het kantoor en bedrijf. Heeft het kantoor veel hout en natuurlijke materialen? Probeer dit dan ook terug te laten komen in de corner. Denk hierbij ook aan de bedrijfskleuren. Bij Selecta heb je ook de mogelijkheid om je eigen achterwand van het koffiemeubel te ontwerpen.

3. Planten, planten, planten
Wanneer men een koffie gaat halen is dit ook een kort rust momentje. Een moment om even tot jezelf te komen. Het is bewezen dat planten zorgen voor ontspanning bij mensen. Daarnaast, wie is er niet gek op planten?!

4. Inspiratie aan de muur
De koffiecorner is ook bij uitstek de plek voor nieuwe ideeën en inspiratie. Dit kan op een leuke manier gestimuleerd worden door de corner te voorzien van tijdschriften, foto’s, kranten enzovoorts. Daarnaast is het ook leuk om de lokale kunstuitleen of kunstenaar in te schakelen. Hier is genoeg te vinden en zo hebben alle collega's toegang tot mooie kunstuitingen voor slechts enkele euro’s per maand.

5. De juiste belichting
Het is belangrijk de belichting niet te onderschatten. Om de juiste sfeer te creëren is het belangrijk gebruik te maken van warme tinten. TL-verlichting is dus niet wat je wilt. Voorzie het meubel van mooie LED-verlichting en de omgeving van een mooie sfeervolle lamp of spiraal verlichting.

6. Duurzaam kiezen
Tot slot onze laatste tip. Kies voor een duurzaam koffiemeubel met een lange levensduur. Probeer waar mogelijk gebruik te maken van gerecyclede materialen. En kies voor een demontabele opbouw van het meubel om deze recyclebaar te houden voor de toekomst.
Onze Komero meubels worden bijvoorbeeld duurzaam geproduceerd met FSC-gecertificeerd hout, 40-60% gerecycled spaanplaat, gerecycled kunststof en aluminium.

Ook een leuke koffiecorner op het werk? Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op

Selecteer een onderwerp uit onderstaande lijst en vul het formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact op. Je kunt ons ook een e-mail sturen via info@nl.selecta.com of ons bellen op 078 654 4544.

Reden voor contact

Met het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de voorwaarden in onze Privacy Policy.