Wat ben jij voor een koffiedrinker?

Koffie drinken op het werk, het is inmiddels een gewoonte geworden. Voor alle harde werkers is het een ‘must’ om tussen het werken door weer op te laden met een heerlijke kop koffie. Door bijvoorbeeld even met je collega’s te praten of om dat ene momentje te nemen voor jezelf. Iedereen beleeft zijn koffiemoment op zijn eigen manier. 

Geniet jij van een zwarte koffie of toch juist koffie met een beetje suiker en/of melk? Niet alleen jij beleeft het koffie moment op je eigen manier, maar ook jouw collega’s maken zo per persoon hun keuze. Wanneer jij het lekker vindt om je koffie zwart te drinken, kan jouw collega er ook voor kiezen om twee zakjes suiker in de koffie te doen. Iedereen heeft zo zijn favoriete koffie, maar wat zegt dat eigenlijk over jouw persoonlijkheid?
 

Zwarte koffie

Drinkers van zwarte koffie worden gezien als direct; mensen die recht door zee zijn. Mensen kunnen je lastig vinden, maar hechten veel waarde aan je en zien jou als een prettige collega en vriend. Je bent minimalistisch en hebt een harde werkmentaliteit op na. Gewoontes zitten in jouw systeem en je zorgt voor efficiëntie en bent geduldig. 
 

Koffie met melk

Koffie met melk wordt omschreven als de koffie keuze voor zorgzame mensen. Dat scheutje melk in de koffie, betekent dat jij jezelf af en toe op de tweede plek zet en daarbij vergeet jezelf te belonen. Je enthousiasme kan verheersen, je bent heel open naar mensen en voelt jezelf snel comfortabel.
 

Espresso

Die kleine hoeveelheden espresso maken jou een harde doch efficiënte werker. Je bent een echte strever en enorm ambitieus. Je bent actief en flexibel en goed georganiseerd. Alles moet tot in de puntjes geregeld zijn. Betrouwbaar en loyaliteit zijn jouw sterke kanten. 

Koffie met suiker

Wie zijn koffie met suiker drinkt wordt gezien als jong van hart en een tikkeltje roekeloos. Je bent snel en kan situaties van meerdere kanten bekijken.

Elke koffie beschrijft zo een eigen persoonlijkheid. Dat is natuurlijk heel interessant, maar gelukkig geen harde wetenschap. Het zou toch wat zijn als je persoonlijkheid te analyseren is door te kijken hoe jij je koffie het liefste drinkt!

Wist je dat er vele onderzoeken gedaan worden naar de effecten van koffie op je fysieke gesteldheid? De meningen zijn vaak verdeeld over welk effect koffie nou daadwerkelijk op het lichaam heeft, maar één ding is zeker: het geeft veel energie. Maar is koffie ook goed voor de lijn en hoeveel calorieën zitten er nou eigenlijk in jouw favoriete kop koffie?

Tegenwoordig staat op veel producten aangegeven hoeveel calorieën er in zitten. Hierdoor kunnen we een bewustere keuze maken voor onze gezondheid. Laten we eens kijken hoeveel calorieën er in koffie zitten. We gaan hier uit van een inhoud van 250 milligram per kopje.

Dan is de eerste vraag natuurlijk: hoeveel calorieën zitten er in een regulier kopje koffie? Met 2,5 Kcal hoef je je geen zorgen te maken om je calorie inname. Het maakt niet uit of het voorgemalen is of vers gemalen koffie is. Een espresso zou met 250 milligram op 20 Kcal uitkomen. Aangezien een espresso normaal gesproken 30-35 milligram is, kun je hier het aantal calorieën ook verwaarlozen. Wil je alsnog letten op je calorieën dan kan je het beste kiezen voor cafeïnevrije koffie, zonder suiker en zonder melk. Die heeft met 2,1 Kcal nog minder calorieën dan gewone zwarte koffie.

Drink je graag je koffie met melk en/of suiker? Dan is dit belangrijk voor jou! Door een scheutje of cupje melk, voeg je al snel 12 tot 15 calorieën toe een jouw koffie. Daarnaast maakt het ook nog verschil of je magere of volle melk gebruikt. Een klontje suiker is een smaakversterker om de kop koffie wat zoeter te maken. Per klontje voeg je 9,5 Kcal toe aan je kop koffie. Koffie met melk en suiker bevat dan al snel 25 Kcal per kopje.

Herken jij jezelf of je collega's in de koffiekeuze op het werk? Biedt jouw collega eens een kop koffie aan op basis van zijn of haar persoonlijkheid! Naast de emotionele lading van jouw kop koffie ben je nu ook helemaal op de hoogte calorieën koffie bevat. Zo kun je bewust genieten van jouw favoriete warme drank!