Nieuwsbrief juni
Emissievrij zeetransport via de Tres Hombres!

Emissievrij zeetransport via de Tres Hombres!

Koffie importeren uit Colombia doet onze eigen branderij, Pelican Rouge Coffee Roasters, regelmatig. Maar deze op een volledige duurzame wijze verschepen is een uitdaging. Daarom heeft Selecta een project opgestart om 5000 kilo groene koffiebonen te transporteren via het zeilschip de Tres Hombres.

Dit prachtige schip vaart zonder motor maar mét 15 bemanningsleden puur op de wind en heeft daardoor geen CO2 uitstoot. Afgelopen week zijn de groene koffiebonen aan boord geladen en zijn de zeilen gehesen, op naar Nederland.

Deze duurzame verscheping over zee is onderdeel van een innovatief nieuw Selecta concept waar wij de grenzen op zoeken op het gebied van duurzaamheid. Wordt vervolgd!

Lees meer over de Tres Hombres
Succesvolle pilot: 2470 kilo koffiedik omgezet in 335 kilo oesterzwammen

Succesvolle pilot: 2470 kilo koffiedik omgezet in 335 kilo oesterzwammen

Het afgelopen jaar hebben de bedrijven Cirkellab, Pelican Rouge Coffee Roasters, Selecta en de Dordtse start-up Kwekersgilde de handen ineen geslagen om ‘afval’ her te gebruiken als voedingsstof om oesterzwammen op te kweken. Deze worden vervolgens verwerkt in heerlijke gerechten bij de Dordtse horeca.

Hiervoor liep een pilot van maart tot en met december 2019 waarbij 2470 kilo koffiedik werd opgehaald bij de gemeente Dordrecht en de Sociale Dienst.

Lees meer
Bestolen Bergenaar kan door gulle gift weer koffiezetten voor het goede doel

Bestolen Bergenaar kan door gulle gift weer koffiezetten voor het goede doel

Paul deed op een ochtend een vreselijke ontdekking, zijn 7 koffieautomaten waren gestolen. Selecta wilde hem helpen dus een team van Selecta maakte extra tijd vrij om vijf ‘refurbished’ machines helemaal op te knappen. Paul heeft de koffie-automaten al opgehaald.

Lees hier het volledige artikel

Vakbeurs Facilitair 2020 was een groot succes

Selecta was eind janurai in de Jaarbeurs aanwezig op Vakbeurs Facilitair 2020 en presenteerde met trots haar (duurzame) koffie- en theeconcepten, het FOODIE's MicroMarkt concept en haar nieuwste innovatie op het gebied van vending, de Junea.

Het was een mooie beurs met veel bezoekers. 

Niet aanwezig kunnen zijn op de beurs, maar wel benieuwd? Bekijk hieronder de aftermovie. 

00:00 / 00:00
6 Tips voor de mooiste koffiecorner op kantoor

6 Tips voor de mooiste koffiecorner op kantoor

Koffie is meer dan de motor op je werkplek. Het is de verbindende factuur tussen jou en je collega’s.

Wij vinden daarom dat de zogeheten koffiecorner op kantoor ‘the place to be’ moet zijn tussen het harde werken door. De plek waar je bijpraat met collega’s of kort overlegt. De plek die zorgt voor verbinding, creativiteit, en sfeer op de werkvloer! 

In onze nieuwe blog geven we 6 tips om de perfecte koffiecorner te creëren.

Bekijk de blog

Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.